Årets första lussekattsbak

Bakade lussekatter förra söndagen. Det vill säga för över en vecka sedan. Följde såklart receptet här på Axels Julbord. Men inget bak utan missöden. Glömde att öka hastigheten när smöret var iklickat. Bullarna som skall användas till saffranssemlor blev lite små.

Först. En stor deg – det blir många lussekatter! Detta var under själva baket. Sedan. Blev inte alls så många lussebullar som förväntat. Detta var vid inpackningen i påsar. Efter att alla i familjen provsmakat. Samma familj som var som bortblåst under själva arbetet.

Nu är lussekatterna slut. Bullar finns det dock två påsar. Åtminstone vid senaste inventeringen. Beståndet förändras snabbt.

Sammanfattning och slutsats: det blev gott, för lite och måste göras om!

Rekommendation: Gör två degar med en gång! Hjälps åt.