Pris på saffran

Tänkte jag skulle tillreda årets första saffransdeg på lördag. Till detta behövs som bekant 3 gram saffran. Jag förmodar att jag borde testa det gotländska saffranet, som, enligt de själva, skall vara bättre än iransk.

Nu fanns det konstigt nog inte gotländskt saffran där jag råkade handla. Valet stod istället mellan ICAs och Santa Marias. ICAs var några kronor billigare per halvgram så jag tog det.

Frågan är, kommer jag att ångra mig?

Jag menar. Om det nu – som gotlänningarna säger – är skillnad på saffran och saffran, det bara skiljer några kronor, och man köper det så sällan, är man väl korkad om man tar det billigaste… om det är sämre.

Å andra sidan, om det inte är skillnad så…

Vad var nu priset på ICAs saffran. Jo, där jag handlade tog de 32,50. För ett halvt gram. 32,50 x 6 = 195 kronor. Suck.

Men gott blir det. Frågan är bara om det blir lika gott som det skulle blivit med det dyrare. Eller om jag helt enkelt köpte alldeles utmärkt saffran till ett hyggligt – men ändå alldeles för dyrt – pris.

Till råga på allt har jag en känsla av att jag dividerar fram och tillbaka om detta varje år. Utan att komma ihåg hur det slutade. Om ett år kan jag i alla fall läsa här om vad jag köpte till bak nummer ett. Om jag minns att jag skrev det.