Saffranssemlor med fel grädde är katastrof!

Det var julafton. Julbordet hade intagits och Kalle Anka och hans vänner genomlidits. Var det dags för julklappsutdelning eller skulle vi kanske ta den kulinariska höjdpunkten först?

Att bara ställa frågan fick det att vattnas i munnen så julklapparna fick vänta. När jag tog fram vispgrädden såg jag att det inhandlats en laktosfri variant. Vilket misstag. Men affärerna var stängda så vårt öde var beseglat. Dessutom försäkrades det mig att det skulle gå precis lika bra. Grädden vispades, klickades på och så var det färdigt.

Där stod de nu. Gyllengula. Läckra. Inbjudande. Munnar vattnades. Vi var inte precis hungriga, men två var skulle vi väl kunna klämma i oss!

Så satte jag tänderna i julens första saffranssemla. Besvikelsen var omedelbar. Grädden höll inte måttet. Visst var det gott, men sensationen uteblev. Och det på en sån liten sak som grädden.

Nåja, dagen efter gjorde vi nya saffranssemlor – med riktig grädde – och det var precis lika fantastiskt som jag enträget missionerar om att det är.

Nu finns äntligen receptet på saffranssemlorna på plats. Glöm inte att använda riktig grädde!